Bozótirtás

Bozótirtás

A bozótirtás a nem gondozott területeken szükséges, hiszen egy idő után visszahódítja a természet az addig gondozott kertet, mezőgazdasági területet. A bozótirtás során általában speciális gépek és eszközök kellenek a megfelelő minőségű, és hosszútávon sikeres bozótirtáshoz. A földet megfelelően át kell forgatni, hogy kijöjjenek a gazok, gyomok is, miközben figyelni kell az esetleges rejtett csövekre is.

Fűkaszálás STIHL kaszagéppel

Fűkaszálás STIHL kaszagéppel

A fűkaszáláshoz, kaszáláshoz, parlagfű kaszáláshoz használható STIHL nagy teljesítményű motoros kasza a profi felhasználók erős társa. Segítségével lenyírható az utak mentén és rézsűkön növő fű és gyom, és erdőápolási munkákra is használható. A motoros kasza használatát rendkívüli ereje, megbízhatósága, valamint kimagasló kezelési kényelme teszi különösen gazdaságossá.

Kaszálás lengőkéses kaszgéppel

Kaszálás lengőkéses kaszgéppel

A nagyra nőtt fű kézi kaszával történő levágása időigényes feladat, ezért is célszerű az olyan modernebb megoldások felé fordulni, mint például egy lengőkéses kaszagép. Ez egy népszerű megoldás, hiszen gyorsan, kevesebb erőfeszítéssel nyírhatjuk le a nagyra nőtt növényzetet, bozótot, füvet. Egy ilyen gép hosszú távon képes megoldani a fűnyírás, bozótirtás, parlagfű kaszálás kérdését. 

Fűkaszálás damilos kaszagéppel

Fűkaszálás damilos kaszagéppel

A nagyra nőtt fű kézi kaszával történő levágása kényelmetlen, időigényes feladat, ezért is célszerű az olyan modernebb megoldások felé fordulni, mint például egy damilos fűkasza. Népszerű megoldás, hiszen gyorsan, kevesebb erőfeszítéssel nyírhatjuk le a nagyra nőtt növényzetet. Az ehhez használt damil pedig könnyen cserélhető, így egy ilyen gép hosszú távon képes megoldani a fűnyírás kérdését. 

Fűnyírás fűnyíró géppel

Fűnyírás fűnyíró géppel

A fűnyírás az egyik legfontosabb tevékenység a kertápolásban. A fűnyírás nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem a fű egészségének megőrzése miatt is. A rendszeres fűnyírás segít abban, hogy a fű sűrűbb és erősebb legyen.

A fűnyíráshoz szükséges eszköz a fűnyíró. A fűnyírók különböző típusai közül választhatunk, például elektromos, benzinmotoros vagy akkumulátoros fűnyírók. A választásnál fontos szempont lehet a kert mérete és a fű állapota.